Nok ei muskeljente står fram med tisseproblem under trening

Sjå òg «Halvparten av jenter tissar på seg under trening: No står ei av dei fram», publisert 13.februar 2024.

I ei tid med krig, mRNA-skadar, eutanasi av «ubrukelege», eggmangel og skrekkelege trippeldrap, rettar vi her fokuset mot eit oppsiktsvekkjande problem: Jenter som tissar på seg under styrketrening!

Jepp, de las riktig, folkens. Jenter som løftar tungt risikerer at det kjem ein liten skvett i den tettsitjande treningsbuksa medan dei står der tøffe i trynet og stønnar. No har ein av Noregs beste crossfit-utøvarar, råsterke og muskuløse Veslemøy Kollstad, snakka med TV 2 om sitt flaue problem. Ho er på veg mot toppen, men har enkelte utfordringar i botnen, kan ein seie.

Jenta er muskuløs og topptrena, og har ambisjonane på plass. Som TV 2 skriv:

«Men det er ikke de store musklene hennes som er fokus her.

For under flere treningsøkter hender det at det drypper mer enn bare svette.

‘Det skjer hvert fall en gang i uken, at det lekker litt,’ sier Kolstad til TV 2.

Den tidligere sykepleieren ønsker å sette større fokus på at kvinnelige utøvere tisser på seg og at det må bli mindre tabu og skambelagt.

‘Jeg bryr meg ikke om hva andre sier eller tenker. Når jeg trener hardt og blir svett nedentil så tenker jeg at det ikke er så nøye om det er tiss eller svette. Det betyr bare at jeg har jobbet hardt.’»

Ho og treningsvenninnene hennar meiner temaet må snakkast meir om. Dei fleste snakkar ope om det ifølgje Veslemøy – som Saksyndig er freista til å kalle Storemøy fordi ho er so muskuløs. Vi ville ikkje ha lika å møte ho på ein dårleg dag, eller hamne i unåde hjå ho!

I kva slags situasjonar skvett det i buksa på ho?

«CrossFit-utøveren forteller at det skjer som oftest når hun hopper i hoppetau eller opp på bokser. Eller når hun holder og løfter tungt.

‘Jeg pleier å ta på meg svarte tights hvis jeg skal ha en økt som har mye hopping og tunge løft. Og gå på do og tisse rett før jeg skal gjøre de verste øvelsene for å forhindre mengden.’

Men det er ikke alltid hun klarer å styre urinlekkasjene.

‘Det skjedde under en konkurranse. Jeg var midt i et løft av en tung medisinball også kjente jeg at: ‘Oi shit, nå begynner jeg å tisse på meg,’ sier hun og fortsetter:

‘Men jeg skulle ikke slippe den ballen fordi jeg jo vil gjøre konkurransen ferdig.’»

Ho valde difor å stå der og tisse seg ut, sjølv om det etter eiga utsegn var «rart og kjipt» – vi håper ho hadde på seg svarte tights den dagen.

Problemet med urinlekkasje kan behandlast ved hjelp av bekkenbotnøvingar, populært kalla «knipeøvingar» på sjukeheimar, der Storemøy som sjukepleiar mest sannsynleg har jobba. Plakatar på toalettet informerte «Vi har ikke glemt knipeøvelsene våre, har vi vel?». Crossfit-jenter er elles sterke som bjørnar, og særs atletiske av seg. Kan dei trene dei andre musklane i kroppen, kan dei òg trene bekkenbotnmuskulaturen. Kroppen er eit maskineri som er guddomleg avansert, og det at det ryk ein pakning av og til, er sånt ein må rekne med.

Eit anna tabubelagt problem er alle jentene som visstnok får orgasme under trening, spesielt yoga og andre øvingar der dei ligg og vrir på seg. Saksyndig har per dags dato ikkje sett nokon jenter gå til TV 2 med det problemet.

Kommenter innlegget