Kjerkol er berre nok ein skandalisert medlem av Støres skrekkabinett

Bloggen Diplomat Emeritus er som dei fleste andre aktørar i alternative media ikkje nådig i sin kritikk av Ingvild Kjerkol, etter at ho fredag 12.april måtte gå av som helse- og omsorgsminister fordi Nemnda for studentsaker ved Nord universitet kom fram til at ho og ein medstudent hadde plagiert med forsett på mastergradsoppgåva si. Oppgåva vart underkjent og mastergraden deira er no annullert.

Kjerkol kjem neppe til å få eit godt ettermæle. Nemnde blogg skildrar i eit innlegg 13.april 2024 Kjerkol som «Støres sparkede statsråd fra helvete». Dette er ikkje noko særleg betre enn Facebook-innlegget frå januar i år, der Kjerkol vart samanlikna med landssvikar Henry Rinnan. Slike delvis usaklege samanlikningar er på grensa av kva som kan tillatast i den offentlege debatten, medan plagiatsaka absolutt gjev grunnlag for kritikk i bøtter og spann. Denne saka vil forfølgje ho resten av karrieren.

Kjerkol er lite viljug til å vedgå at ho gjorde noko gale. Ho framstilte seg som eit offer under konferansen der ho gjekk av, og mykje tydar på at det var statsminister Støre som hadde pressa fram denne avgjerda. Diplomat Emeritus skriv:

«Så endelig, for en gangs skyld, mannet Jonas Gahr Støre seg opp til å vise lederskap. Kjerkol ble regelrett sparket. Det hadde egentlig ikke vært nødvendig med ord, for hele seansen talte for seg selv. Og nå har statsministeren også lagt seg ut med rasende trøndere.

Kjerkol aksepterte ikke den akademiske dommen, og hun aksepterte heller ikke å måtte gå av som helseminister. Helseministeren fra helvete. Det er dette stabeiset av et kvinnfolk Trøndelag Arbeiderparti har slik stor tillit til. Bare for å gjøre det klart, helsearbeiderne har ikke hatt det. Man har ikke støtt på en eneste helsearbeider som mener statsråd Kjerkol har gjort en god jobb.»

Som ein helsefagarbeidar som ikkje lenger jobbar innan helse, meiner eg Kjerkol har vore ein katastrofe som helseminister. Berre Høie var verre. Begge har påført den norske helsesektoren enorme skadar og øydelagt ryktet til den. Fyrst kom «pandemien», og so Pandemitraktaten. Dei to har fråteke landet sin suverenitet, bit for bit, for eiga vinnings skuld. Høie er no Statsforvaltar i Rogaland, men framtida til Kjerkol er meir uviss. Kva vil skje med ho? Ventar WEF på ho med opne armar og lukrativ lønning? Vil ho delta i sataniske offerritual nede i Davos?

«En ekspert på retorikk fremholder at Kjerkols manglende vilje og evne til å innrømme feil, nærmest er en form for karakterbrist,» skriv Diplomat Emeritus vidare. Dei som aldri innrømmer feil og aldri tek sjølvkritikk er det definitivt noko i vegen med, utan at eg skal slengje rundt meg med diagnosar av noko slag. Det finst mange slike folk i politikken og i maktposisjonar, for slike posisjonar trekkjer til seg enkelte personlegdomstypar slik som honning trekkjer til seg fluger, klegg og andre irriterande insekt.

Støre-regjeringa er ein skandale av eit søkkjande skip. Avslutningsvis skriv vedkomande:

«Men det står fortsatt fast, Støres ‘skrekkabinett’ er ikke lenger bare en krise, men en katastrofe, som det visstnok ble sagt i debatten på siste landsstyremøte. Syv skandaleavganger, det er ikke så langt fra halvparten av regjeringskollegiet. Når politisk redaktør Frithjof Jabobsen, dypt imponert over Støres brutale sparking av Kjerkol, fremholder at å bygge opp Jonas som et varemerke i Arbeiderpartiet på samme måte som Høyre har gjort det med Erna, vil redde Arbeiderpartiet, tar redaktøren grundig feil. Arbeiderpartiet som et noenlunde stort parti er redningsløst fortapt.»

3 comments

  1. Kjerkol har vært mildt sagt både udugelig og motbydelig, men det er godt Saksyndig, at du trekker fram Høie som enda verre – for det var han.

    Utrolig hvordan folk glemmer at den ultrapsykopaten herjet rundt i hele åtte år. Håper hans tur kommer en dag!

    Likt av 1 person

    • Det største hinderet for eit oppgjer med dei ansvarlege for covid er at folk flest genuint trur at «våre» politikarar ikkje gjorde noko gale. Rettssystemet ser òg ut til å tru dette. Media er medskuldige i å reinvaske makteliten for sine brotsverk mot menneskeheita. Høie har, i likskap med Solberg, Nakstad, Guldvog og den noverande klikken under Støre sin «leiarskap», blitt framstilt som «modige», «handlekraftige» og «på vår side», sjølv om det stikk motsette er tilfellet.

      Eit godt eksempel på kor djupt hjernevasken ligg i sinna på folk flest, er mobbegrupper slik som «Ting norske antivaksere sier». Der blir alle «alternative» sausa saman i same bås, og dei av oss som ønskjer eit oppgjer blir framstilt som å ikkje ville leggje bak oss ein «forlengst overstått pandemi». Det er vanskeleg for oss å bli tekne på alvor av folk flest, når folk flest trur at vi tilhøyrer dei som meiner det er sunt å drikke eller dusje seg i urin, eller dei som trur at jorda er flat.

      Uthenging og latterleggjering er ein dårleg debatteknikk, men den fungerer diverre.

      Likar

  2. Gode poenger her.

    Årene med fettlasset fra Bergen og hennes skrekkabinett syns jeg var det verste jeg hadde opplevd inntil da. Den regjeringa trumfet alt av jævelskap.

    Støre var manisk opptatt av å bli statsminister i årene i forkant av 2021. Uansett hvor elendig det stod til i det såkalte «Arbeiderpartiet», har han klort seg fast selv om det har vært som «stormer på åpent hav». Og hele tiden har han vist et fullstendig hjernedødt «lederskap».

    «Tåka» vant og han hadde nå muligheter til å gjøre «noe». Og det har han jammen meg gjort. Han har vært udugelig fra første dag til og med dags dato. Han tar ingen som helst signaler, ser det ut som, han er en pratemaskin uten løsninger og visjoner. Han er så kjøpt og betalt av WEF, EU, USA…. som det går an. Så kan man jo lure om det hele er et regissert skuespill, noe jeg tror definitivt det er. (Nyhetsspeilet hadde en artikkel for flere år tilbake, hvor man lurte på om Støre faktisk var en cyborg – kanskje var de inne på noe)?😉

    Her tok han over etter den verste regjeringen i Norgeshistorien og klarte å bli enda et lite hakk verre. Men det er fordi noen hadde håp!? Inkompetansen i «laget» hans er så ille at det kunne vært en del av en komedie eller tragikomedie, kanskje. Og han trekker ikke en mine for dette, men bare fortsetter videre til neste skandale.

    At hjernevasken er stor i befolkningen, det er ikke rart. Helt fra skoleløpet begynner, (de siste tiåra, helt fra fra barnehagen), blir man indoktrinert til å passe inn i «systemet» deres. Passer man ikke inn i galskapen deres, er det individet som har feil og ikke systemet. Er man vant til å tenke langt utafor «boksen» og A4, kan man greie å avsløre når psykopatene finner på faenskapen sin. Når det fortsatt er mange som fortsatt ikke ser sammenhengen mellom «vaksine» (genpreparat), og helseplager, er det bare trist. Enten tror de fortsatt på myndighetene om en «pandemi» eller så kan det være fortrengningsmekanismer og fornekting. Da vil psykopatene gjøre dette på nytt – snart.

    Likt av 1 person

Kommenter innlegget