Norsk filmskapar risikerer fengsel for Facebook-innlegg som seier at menn ikkje kan vere lesber

Tonje Gjevjon er skulda for diskriminering.

Av Christina Maas, Reclaim the Net. Omsett av saksyndig.

Den norske filmskaparen og skodespelarinna Tonje Gjevjon risikerer tre års fengsel etter at ho har publisert på Facebook-sida si at menn ikkje kan vere lesber. I 2020 utvida Noreg straffelova til å inkludere «kjønnsidentitet og kjønnsuttrykk» under kategoriane som er beskytta mot hattale.

Gjevjon vart informert om at ho var under etterforsking for å kritisere transkjønnsaktivisten Christine Jentoft på Facebook. Jentoft er ei transkvinne som ofte skildrar seg sjølv som ei lesbisk mor. Jentoft skulda ei anna kvinne, Christina Ellingsen, for transfobi fordi ho kom med ein liknande kommentar. Ellingsen kan òg hamne i fengsel i tre år om ho blir funnen skuldig.

Innlegget som Tonje Gjevjon la ut på Facebook er følgjande:

«Menn som permalaiver at de er lesbiske og kvinner er slik jeg ser det kvinnediskriminerende perverse fetisjister. Det er ansatt menn som identifiserer og sånn sett permaliver at de er kvinner og lesbiske i skeive organisasjoner – en av de er @ChristineJentoft som før het Christer Jentoft. Han er ansatt som rådgiver i fri som av en eller annen merkelig grunn fortsatt sier de jobber for lesbiske. Heterofile Lesbiske Menn som Christine Jentoft er ved vedtak i Stortinget blitt tildelt en hjemmel i lovverket til å anmelde lesbiske kvinner som meg og alle andre kvinner og menn som uttrykker avsky mot disse mennenes forsøk på å bruke lovverket mot heterofile menn / kvinner og lesbiske kvinner som påpeker hvor jævla ydmykende det er at vi skal måtte godta den bullshitt-dritten kjønnsidentitet rommer og som er pakket inn som en minoritets sårbarhet. Skeive foreninger som foreningen fri og menn som fetisjerer det å være lesbisk på fulltid bruker nå lovverket vedtatt av Stortinget for å anmelde folk som ikke vil innordne seg dette vanvittige trosregime. Det er like umulig for menn å bli lesbiske som det er for menn å bli gravide. Menn er menn uansett seksuelle fetisjer – så at menn med fetisjer har fått vern som sårbar minoritet gjennom det tåpelige og konstruerte begrepet kjønnsidentitet er koko. Det er viktig å gi politikere som står bak dette ansvaret for de andre er bare løpegutter/løpejenter. Bent Høie Erna Solberg Anette Trettebergstuen Jonas Gahr Støre @ Jens Stoltenberg Kjersti Stenseng og mange flere.»

Innlegget som fekk Gjevjon i trøbbel er: «Det er like umulig for menn å bli lesbiske som det er for menn å bli gravide. Menn er menn uansett seksuelle fetisjer.»

Tillegget til hattalelova har blitt kritisert av kvinnerettsaktivistar, inkludert Women’s Declaration International Norway, der Ellingsen er medlem, som hevdar det vil underminere ytringsfridom.

Det er ikkje fyrste gong Gjevjon har offentleg kommentert om kontroversielle tema relatert til kvinne- og kjønnsrett. I fjor kritiserte ho Noregs kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen for å dekonstruere biologiske kjønn og kjønnsidentitet, og argumenterte for at det er «diskriminerande» og «skadeleg» for kvinner, spesielt lesber.

«Vil likestillingsministeren ta grep for å sikre at lesbiske kvinners menneskerettar blir ivaretekne, ved å gjere det tydeleg at det er ingen lesber med penisar, at menn ikkje kan bli lesber uavhengige av sin kjønnsidentitet, og ved å rydde opp i rotet som den skadelege kjønnspolitikken til den tidlegare regjeringa har laga?» spurde Gjevjon.

«Eg deler ikkje ei forståing av verkelegheita der berre dei to biologiske kjønna skal forståast som kjønn. Kjønnsidentitet er òg viktig,» svarte Trettebergstuen.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s