Òg Document kjem med kritikk av PST si trugselvurdering: «Eliten vinker farvel til folket»

Nettavisa Document, som saman med Steigan, Derimot og – til ei viss grad – Resett, utgjer ein viktig del av alternative, uavhengige media, har som forventa utifrå si redaksjonelle linje, kome med kritikk mot PST si nyaste trugselvurdering. Redaktør Hans Rustad skriv følgjande som oppsummering av Doc-TV LIVE si sending datert 11.februar 2022:

«Det kan se ut til at alle som ikke deler konsensus med myndighetene, er konspirasjonsteoretikere og en trussel mot rikets sikkerhet, de har nemlig det PST kaller ‘anti-statlige holdninger’.»

Rustad skriv deretter i sin «Skogspod» frå same dato, publisert 13.februar 2022:

«Fredagens introdusering av ordet ‘antistatlig’ om norske borgere er noe nytt og ingen god nyhet. Det er utrykk for at norske myndigheter er del av samme nettverk som Biden-regimet er blitt førende for. Det kjennetegnes ved en fiendtlighet til den del av befolkningen som hyller nasjonen og frihetsverdiene. Det er historisk at sosialdemokratiske regjeringer i Skandinavia hekter seg på denne autoritære tendensen. I virkeligheten slår den bena under det viktigste og beste arbeiderbevegelsen har stått for. Eliten vinker farvel til folket.»

12.februar 2022 publiserte Document ein kommentar skriven av forfattaren Alf R. Jacobsen. Tittelen seier det meste: «Sikkerhetssjefene plasserer Norge på feil side av historien». Jacobsen kjem med skarp kritikk av «Nasjonal trusselvurdering 2022» og av PST-sjef Sjøvold og «hans kollega i E-staben, viseadmiral Nils Stensønes». Han meiner dei «har skjønt lite av historien og nåtiden. ‘Forestillingen’ var nærmest en søknad om avskjed. Søknaden bør innvilges». PST heitte tidlegare POT (Politiets overvåkningstjeneste). Tilbake på 1960-talet vakte POT-sjef Asbjørn Bryhn kontrovers då han i eit intervju med VG stempla EU-motstandarar som antistatlege. Han stempla «folkeflertallet som kommunister og potensielle statsfiender», og dette fekk redaktør Jostein Nyhamar i vekemagasinet Aktuell til å kome med følgjande kommentar:

«Vi har lenge hatt en nagende mistanke om at politiinspektør Asbjørn Bryhn, sjefen for Overvåkingspolitiet, ikke er av de lyseste hoder som har båret en politilue. Denne mistanken er ikke bare blitt bestyrket, den har antatt visshets form etter intervjuet han har gitt Verdens Gang.»

Som kjent sa folket nei til å bli med i EU i 1972.

Jacobsen skriv vidare:

«Nøkkelbegrepet, som i de muntlige presentasjonene syntes å være en hovedsak, var et åpenbart stadig mer truende «anti-statlig tankegods». Det ble introdusert av PST og støttet av E-staben – uten at Sjøvold og Stensønes tilsynelatende forsto et fnugg av begrepets totalitære overtoner.»

Jacobsen skriv at «Sjøvolds og Stensønes’ introduksjon av begrepet ‘antistatlig’ i vurderingen av trusler mot Norges sikkerhet, knyttet til ‘vaksine- og klimasaken’ med tilhørende angivelige konspirasjonsteorier, er uten sidestykke i moderne norsk historie». Han antydar òg at dei to sjefane veit om kva som eigentleg ligg bak nemnde vaksine- og klimasak:

«Er svaret kanskje at til og med Sjøvold og Stensønes innerst inne tror at dette dreier seg om en hysterisk konspirasjonsteori, men at de ikke våger i si det høyt i redsel for å miste jobben?»

Historia er diverre smekkfull av døme på at despotar, diktatorar og andre totalitære bøller har skulda sine politiske motstandarar for å vere «antistatlege». Alle som forsvarte fridom, menneskerettar og demokrati, vart kalla fiendar av staten – og møtte fæle lagnader. Som Jacobsen sjølv skriv:

«Millioner ble brutalt myrdet fordi de våget å stå opp og kjempe for ytringsfriheten, og listen over dissidenter som ikke bøyde seg for det sovjetiske tankepolitiets krav om gruppetenkning (‘partilinjen’) er lang: Brodsky, Sinjavskij, Daniel, Sakharov og hundrevis av andre.»

Med andre ord:

«Historien om det ‘antistatlige’ er derfor historien om sensur, hemmelig overvåking, arrestasjon og tvang.»

Jacobsen skuldar Sjøvold og Stensønes for å ikkje kjenne til nyare historie. Han spør om dei ikkje skjøner skilnaden mellom «legitime kritiske meningsytringer, en fri presse og den systematiske vold, som kjennetegner nazisme og fascisme?». Han meiner det er «ubegripelig at de to lederne av de hemmelige tjenestene […] kunne gå på podiet i 2022 og late som om Norge er truet av en høyre-ekstremistisk konspirasjon uten å legge fram fnugg av bevis».

I Document sitt kommentarfelt kjem «NyeNorge» med følgjande kommentar (noko forkorta av saksyndig):

«Det er skremmende at landets øverste sikkerhetstjeneste kan benytte seg av ord som dette nå:

‘Høyreekstreme finner sammen med vaksinemotstandere og antistatlige aktører i konspirasjonsteorier.»’

Jeg kjenner at jeg blir fysisk uvel av å lese denne setningen. Den beskriver i all hovedsak helt vanlige Nordmenn, med sunn kritisk sans, som er urolige for utviklingen i verden og Norge.

Folk som er engstelige for barns og barnebarns fremtid, i en tid med gryende helsetyranniske og totalitære trekk.

Paralellene til det som skjer i Canada nå er slående. Globalisten og WEF-disiplen Justin Trudeau kaller folket som protesterer mot vaksinepass, maskeplikt etc for rasister, kvinnehatere og vaksinemotstandere. Mens alle som gidder med få tastertykk kan se at det er helt vanlige folk, joviale trailersjåfører, mødre, barn, besteforeldre etc som fredelig protesterer for frihet etter to år med sterke restriksjoner i deres livsutfoldelse.

Jeg håper denne artikkelen blir lagt merke til inn i maktens korridorer. Alf R.J. er tross alt en tungvekter, og ikke så lett å avskrive med et skuldertrekk som en fra «Sammensuriet».»

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s