WEF-aktivistar tekne i å øydeleggje USA sine kraftverk – media er musestille

Av Sean Adl-Tabatabai, Newspunch. Omsett av saksyndig.

Aktivistar som jobbar på vegner av World Economic Forum står bak dei fleire hundre nylege åtaka på det amerikanske straumnettet, ifølgje etterforskarar.

Føderale styresmakter opna ei etterforsking rundt åtaka på kraftselskap og straumnettet – totalt 106 slike frå januar til august 2022 – i kjølvatnet av ein skyteepisode mot ein understasjon i delstaten North Carolina som gjorde fleire tusen straumlause i fleire dagar.

Headlineusa.com rapporterer: Éin person skaut med ei rifle på Duke Energy-fasiliteten ved Wateree Hydro Station i Ridgeway, for so å køyre sin veg, dette ifølgje politirapportar.

For å hindre vidare graving rundt skyteepisoden, la etterforskarar og hovudstraumsmedia feilaktig skulda på høgreekstreme, rapporterte Daily Mail.

Etterforskarar hevda at åtaket hadde som mål å stoppe eit dragshow for barn ved Sunrise Theater i Southern Pines, som ei gruppe som promoterer skeiv ideologi var vert for klokka sju den kvelden.

Teorien passar med Department of Homeland Security sin antakelse om at høgreekstreme har hatt «spesifikke planar for å gå til åtak på strauminfrastruktur iallfall sidan 2020».

Nokre dagar før åtaket i Moore County, North Carolina, vart to straum-understasjonar skotne på og sett ut av spel nær Portland. Skytaren eller skytarane hadde som mål både Portland General Electric og Bonneville Power Administration i Clackamas fylke.

I ei internmelding frå føderalt politi skildra tenestepersonar åtaka på kraftverk på vestkysten som planlagde. Økoterroristane bruke «handverktøy, mordbrann, skytevåpen og metalkjede kanskje som respons på ei oppfordring på nettet til å gå til åtak på kritisk infrastruktur.»

Dei ville møte opp førebudde på hindringar, ifølgje internmeldinga.

«I nylege åtak tok kriminelle aktørar seg forbi tryggleiksgjerde ved å kappe over dei, tenne brannar i nærleiken, skyte utstyr på avstand eller kaste gjenstandar over gjerdet slik at dei trefte utstyr,» sa internmeldinga.

Øydelegginga av energinettet vil vere til fordel for utanlandske makter, slik som Kina og Russland, so vel som venstreekstremistar, som ser på det å halde fram med å bruke fossilt drivstoff som ein eksistensiell trugsel mot menneskeheita.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s