Bent Høie er død av apekoppar

TV2 melder i dag, 1.april 2023, at tidlegare helseminister og hotellarbeidar Bent «Meter’n» Høie er død, 51 år gammal. Dødsårsaka er bekrefta å vere den frykta sjukdommen apekoppar, som WHO erklærte for ein pandemikandidat tilbake i det Herrens år 2022. Det er eksmannen Dag Terje Klarp Solvang som fortel dette til nyheitsformidlaren. Han og Høie var partnarar frå 1995 til år 2000, og gift frå 2000 til 2022. Høie er best kjent som Noregs helse- og omsorgsminister frå 16.oktober 2013 til 14.oktober 2021. 1.november 2021 tiltredde han som statsforvaltar i Rogaland etter å ha blitt utnemnt 26.oktober 2018. Den homofile høgremannen byrja sin politiske karriere som leiar i Rogaland Unge Høyre i 1990. Andre verv omfatta valkampsekretær for Rogaland Høyre, medlem av fylkesutvalet og medlem av Stavanger bystyre. Han var i tillegg politisk rådgjevar for bystyregruppa til Høgre, og leiar i Stavanger Høyre frå 2000 til 2002.

Under den supranasjonale djupstaten sitt «korona-prosjekt» frå 2020 til 2022 var Høie ein av dei ivrigaste forkjemparane for smittevernstaten og overgangen til «Den nye verdsorden» / Agenda 2030, og dei to mest minnerike episodane var då han nekta Fredrik Solvang (ikkje i slekt med Dag Terje) å stille spørsmål ved effektiviteten til munnbind, og då han stod under ein pressekonferanse frå Statsministerens kontor og viste det norske folket kor lang ein meter var, dette i samband med at reglane for sosial avstand då hadde blitt innført.

Både diagnosen apekoppar og dødsfallet kom som eit sjokk for eksmannen Dag Terje, familie, venner og politiske kollegaer. Høies etterfølgjar som helseminister, fransklærarinna og miljøarbeiaren Ingvild Kjerkol, heldt ein vanvittig lang tale utanfor Stortinget same dag som Høies bortgang var blitt kjent, og roste han som ei viktig røyst i LGBT-debatten. Konstituert statsforvaltar i Rogaland, Lone Merethe Solheim, var ikkje tilgjengeleg for kommentar. Tidlegare statsminister Erna Solberg erklærte at ei statue av Høie vil bli avdekt i næraste framtid, medan FHI-leiar Camilla Stoltenberg kom med ønske om å omdøype apekoppar til «Bent Høies sjukdom», sidan han no har gjeve sjukdommen eit (skjeggete) ansikt her i Noreg. Dette har historisk presedens: infeksjonssjukdommen spedalskheit heiter no til dømes Hansens sjukdom, etter nordmannen Gerhard Henrik Armauer Hansen – han var den fyrste som skildra denne frykta sjukdommen.

I tråd med eksmannens og familiens ønske, blir kroppen til Bent Høie donert til forsking på avdeling for kjønnssjukdommar på Haukeland universitetssjukehus. Dr. Heiko Santelmann har levert ønske om å få analysere blodet til avdøde Høie for å sjå om han tok korona-«vaksinen». Ønsket hans vart bryskt avslått av statsminister og tåkefyrste Jonas Gahr Støre. I samband med Høies bortgang vil Sola Strand Hotel, der Høie i si tid jobba, vere stengt for eit lukka arrangement ut på ettermiddagen.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s