Resett har sett lyset: Kommentarfeltet er ope igjen

Som redaktør Helge Lurås skriv 8.april 2022, er kommentarfeltet på Resett ope igjen for ikkje-abonnentar, etter at det hadde vore bak betalingsmur i vel tre veker. Ifølgje Lurås viste det seg å vere «betydelige tekniske utfordringer med innloggingen for mange av abonnentene». Han skriv vidare at mange har måtte logge inn på nytt for kvar artikkel dei les for å få opp kommentarfeltet. Inntil Resett har fått løyst dei tekniske problema, har «brukeropplevelsen […] rett og slett vært for dårlig».

Enkelte lesarar ønskte at ein måtte vere abonnent for å kommentere, men at alle kunne lese kommentarane. Sjølve kommentarfeltløysinga til Resett gjorde dette umogleg. Kommentarfeltet har Disqus som plattform. Som ein konsekvens måtte Resett anten ha både kommentering og lesing av kommentarane bak betalingsmur, eller ingen av delane. Plattforma sin natur gjorde det teknisk umogleg å lese kommentarane som ikkje-abonnent, men ikkje kommentere. Difor har Resett valt å mellombels opne kommentarfeltet igjen.

Nokre har klaga over at dei saknar å lese kommentarane sjølv om dei ikkje kommenterer sjølv. Eg er ein av dei som saknar det velkjende kommentarfeltet, sjølv om eg ikkje har klaga direkte til redaktør Lurås. Eg skreiv heller ein artikkel om det i Saksyndig. Lurås vedgår òg at dei fleste som kommenterer, ikkje abonnerer på Resett: «Antallet daglige kommentarer sank fra over 2000 før vi stengte og ned til ca. 400-500 daglig de siste tre ukene.»

At kommentarfeltet opnar igjen – sjølv om det er uvisst kor lenge det blir ope – ser eg på som eit teikn på at Resett har byrja å sjå lyset. Etter mi vurdering har Resett vandra vekk frå linja som dei opphavleg hadde, at dei skulle utgjere ein skilnad frå hovudstraumsmedia. No ser Lurås ut til å ha funne tilbake igjen til Resetts opphavlege føremål. I det siste har dei til dømes, som einaste avis, dekt den tragiske historia om læraren Allan Henriksen, som bokstavleg tala vart driven til sjølvmord av sin førre arbeidsgjevar, Kjellervolla ungdomsskole i Lillestrøm kommune. Kort fortalt starta leiinga ved skulen reine hekseprosessen mot Henriksen fordi enkelte elevar og foreldre meinte han var for streng med karakterane. Det kom etter kvart anklagar om seksuell trakassering frå Henriksen mot jentene, utan at han fekk nytte seg av kontradiksjonsretten. Slike justismord og karakterdrap er diverre blitt vanleg i det brutaliserte norske arbeidslivet, og det står til applaus at Resett tek tak i slike saker.

Som situasjonen høver seg, avsluttar eg denne artikkelen med nokre kommentarar frå det kjende og kjære kommentarfeltet. Fyrst ut er Freedooooomm, som er ein av dei mest aktive på kommentarfelta på norske alternative nettaviser:

«Jeg har ikke vært inne på Resett siden kommentarfeltet ble stengt, så gleden var stor da jeg i går gikk innom og så denne artikkelen. For min egen del så kan jeg si at jeg i takt med at den ene nettavisen etter den andre har stengt sine kommentarfelt, da har jeg sluttet å besøke disse nettavisene. Intet åpent og anonymt kommentarfelt = intet besøk av meg, og jeg vil tro at det er mange som tenker på samme måte.

Kan også nevne at jeg ganske lenge abonnerte på Resett, men etter en periode hvor modereringen opplevdes som helt tilfeldig og alt for streng, da stoppet jeg betalingen. Deretter bedret det seg og jeg startet abonnementet igjen… men så falt det tilbake til samme greia… og siden det har jeg ikke abonnert. Sagt på en annen måte: jeg gidder ikke å betale for å bli sensurert. Når det er sagt så forstår jeg at det å være moderator nok er en utakknemlig jobb, men tror Resett bør finne en annen måte å håndtere dette på. Det går vel med mange årsverk til dette, årsverk som kunne vært brukt mer fornuftig…

Uansett: bra at det nå er åpent igjen, og håper det holder seg sånn.»

Gotminister11 skriv følgjande:

«La kommentarfeltet være som det er. Personlig kuttet jeg ut økonomisk støtte til Resett da det ikke var mulig å få logget seg på. Kommentarfeltet er det viktigste for Resett, ellers blir det bare som alle andre aviser. Man leser uten mulighet for å kommentere. Med et åpent kommentarfelt vil også motstander av Resett melde seg på i debatter og vi trenger motstand og ulike meninger, ellers blir det et ekkokammer og det er kjedelig. Så la det være som det er.»

Busserull kjem med følgjande meiningar:

«Uten kommentarfelt blir Resett en ubetydelig liten blogg og det tror jeg Lurås merket nå.
En liten blogg er ikke så lett å få solgt.
Lesertallene nevnes ikke for de har sannsynlig stupt enda lengre ned.

Vi som har kommentert her inne helt fra starten av har fått kommentarer grunnløst slettet og føler oss ikke lengre velkommen.»

Og til slutt dagens gullkorn frå Wernerr:

«Har savnet kommentarfeltet og vurderte å abonnere. Resett uten kommentarfeltet er som sex uten utløsning. 😊»

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s